Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Mesajul președintei Parlamentului European,…

VIDEO Mesajul președintei Parlamentului European, aflată la Chișinău: „E important și pentru Uniunea Europeană să aibă R. Moldova ca membră”

În cadrul unui interviu oferit Ziarului de Gardă, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European (PE), spune că aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană (UE) este importantă nu doar pentru cetățenii R. Moldova, ci și pentru blocul comunitar. Președinta PE a vorbit și despre beneficiile de securitate și prosperitate obținute de țara din care provine (Malta) odată ce a aderat la UE.

„Înainte de toate, nu e doar decizia moldovenilor de a fi în Uniunea Europeană, dar e important și pentru Uniunea Europeană să aibă R. Moldova ca membră. Eu provin din cea mai mică țară membră și întotdeauna ne întrebam cu ce putem contribui noi. Pentru mine, apartenența la Uniunea Europeană continuă să protejeze independența, dar de asemenea aduce securitate și prosperitate. Eu sunt astăzi aici, în Moldova, pentru a transmite acest mesaj”, a răspuns Roberta Metsola atunci când a fost întrebată de ce susține aderarea R. Moldova la UE.

Interviul integral cu președinta PE va fi publicat în următoarele zile pe zdg.md.

Roberta Metsola va ține un discurs și în cadrul Adunării Naționale „Moldova Europeană”, care va avea loc astăzi, 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.