Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un democrat schimbă fotoliul de…

Un democrat schimbă fotoliul de președinte de raion pe cel de deputat în Parlament

Foto: cuhnestimd.files.wordpress.com

Cu votul a circa 10 mii de alegători, candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) a câștigat alegerile pe circumscripția nr. 5, Glodeni. Prin urmare, acesta va fi nevoit să părăsească funcția de președinte al raionului. Al doilea rezultat pe circumscripție îl deține socialistul Alexandr Minizianov (28,67% din voturi), fiind urmată de candidata Partidului Șor, Irina Dvorjanscaia (11,44% din voturi).

Foto: pdm.md

Ion Leucă, PDM

Ion Leucă deține funcția de Președinte al Raionului Glodeni începând cu 9 iulie 2015. Potrivit Alege2019,  Leucă a fost participant al  conflictului armat de pe Nistru (platoul Cocieri, or. Tighina). Pe parcursul anilor acesta a fost decorat cu Ordinul Republicii Moldova „Credință Patriei”, cl. III, Medalia Republicii Moldova „Crucea Comemorativă” și Insigna MAI „Vulturul de Aur”.

Conform declarației de avere și interese pentru 2017 – 2018, Ion Leucă a obținut un salariu de 316 mii de lei din funcția de președinte de raion. Membrul PDM deține un teren intravilan, o casă de locuit de 119 m2 și două automobile de model Toyota Corolla și VW Touareg.

În afară de cei trei candidați, pe circumscripția nr. 5 au mai participat jurnalista Rodica Nimerenco, din partea Blocului „ACUM”, Stela Onuțu (Partidul Nostru) și președintele Clubului Studenților Liberali, Ion Purice (Partidul Liberal). Nicolae Gorcea și Mihai Corj au figurat pe liste în calitate de candidațiindependenți.