Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prim-ministrul Armeniei s-a întâlnit la Hâncești…

Prim-ministrul Armeniei s-a întâlnit la Hâncești cu diaspora armeană din R. Moldova

Sursa foto: Facebook/Vartanean Gaik

Prim-ministrul Armeniei, Nikol Paşinian, s-a întâlnit cu diaspora armeană din R. Moldova. Întâlnirea avut loc la „Conacul Manuc Bey” din Hâncești, după ce premierul armean a participat, alături de alți 47 de lideri străini, la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), desfășurat pe 1 iunie la Bulboaca, Anenii Noi.

La întrevederea de la Hâncești au participat ambasadorul Armeniei în R. Moldova, liderii comunității armenești, președintele raionului Hâncești și primarul orașului Hâncești. Potrivit deputatului Gaik Vartanean, în cadrul întâlnirii au fost discutate subiecte privind situația economică și perspectivele Armeniei, privind potențialul de dezvoltare a cooperării dintre Armenia și Moldova și altele. De asemenea, Pașinian a răspuns și la întrebările privind situația din Karabah.

Potrivit Consiliului Raional Hâncești, la finalul vizitei Nikol Paşinian a donat muzeului Complexului „Conacul Manuc-Bey” un tablou pictat pe pânză naturală de un faimos artist armean.

Sursa foto: Facebook/Vartanean Gaik
Sursa foto: Facebook/Vartanean Gaik

Subiectul privind conflictul din Nagorno-Karabah a fost discutat și în cadrul unei întrevederi dintre liderii Azerbaidjanului, Armeniei, Germaniei, Franței și șeful Consiliului European. Următoarea întâlnire, care va întruni liderii Azerbaidjanului și Armeniei, va avea loc la Bruxelles la 21 iulie, a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel, adăugând: „Susținem toate eforturile pozitive pentru normalizarea relațiilor”.

Armenia şi Azerbaidjanul se confruntă pe tema suveranității asupra enclavei Nagorno-Karabah din Azerbaidjan, care este populată de armeni. La mijlocul lunii septembrie 2022 a început o altă agravare la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Armenia a acuzat Azerbaidjanul că îi bombardează teritoriul, Baku a răspuns că acesta este un răspuns la o „provocare”.