Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Precizările Ministerului de Externe după…

Precizările Ministerului de Externe după explozia din Beirut

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au anunțat miercuri că, până în acest moment, printre victimele exploziei din Beirut nu sunt cetățeni moldoveni.

Astfel, MAEIE a emis o notă informativă prin care vine cu mai multe precizări în legătură cu explozia produsă în Liban, unde cel puțin 100 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți.

Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozie. În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE.

Totodată, ministrul Oleg Țulea a transmis marți seară un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe.

„Din numele Republicii Moldova, transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți în explozia de la Beirut”, a notat șeful diplomației moldovene.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene susțin că monitorizează cu prioritate situația și vor reveni cu informații actualizate în cazul evoluțiilor de interes public.