Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Reuniune trilaterală la București.…

VIDEO Reuniune trilaterală la București. Președintele României Klaus Iohannis, președinta R. Moldova Maia Sandu și cancelarul Germaniei Olaf Scholz susțin declarații de presă

UPDATE 16:55 Președintele României Klaus Iohannis, președinta R. Moldova Maia Sandu și cancelarul Germaniei Olaf Scholz susțin declarații de presă după reuniunea trilaterală în care a fost discutat sprjinul pentru R. Moldova.

Știrea inițială:

Președinta Maia Sandu se află luni, 3 aprilie, într-o vizită de lucru la București unde va avea o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Reuniunea trilaterală găzduită de președintele României are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității R. Moldova și pentru susținerea parcursului european al R. Moldova, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la București.

„Discuțiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm și neabătut din partea partenerilor Chișinăului, în special în condițiile în care R. Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituționale.

În cadrul întrevederii va fi discutat, totodată, sprijinul pentru avansarea integrării europene a R. Moldova, singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi”, se arată în comunicatul administrației prezidențiale din România.

Tot la București, Maia Sandu s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și cu Alteța Sa Regală, Principele Radu.