Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Prezidențiale 2020. Octavian Țîcu:…

VIDEO Prezidențiale 2020. Octavian Țîcu: „Am votat pentru un viitor alături de România”

Alegeri prezidențiale, 1 noiembrie 2020. Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de președinte al Republicii Moldova, și-a exercitat dreptul la vot. La secția de votare, candidatul a fost însoțit de soție, copil și colegi de partid.

„Am venit venit, în primul rând, să spunem cetățenilor R. Moldova, să dăm un semnal că suntem atât de matinali și în ciuda acestui timp frumos, de toamnă, noi trebuie să ne mobilizăm să venim la vot. Am votat pentru ceea ce cred din totdeauna, pentru un viitor alături de România, alături de aliații Nord-Atlantici, ceea ce pentru un stat prosper, sigur și bazat pe bunăstare. este ceea în ce am crezut noi dintotdeauna și ceea pentru ce vom lupta. Un îndemn, pentru că am văzut că sunt deja mai multe provocări în regiunea secțiilor de votare din stânga Nistrului, să nu ne lăsăm provocați pentru a da motiv lui Igor Dodon, regimului Kremlinului și altora să spună că asta este fața noastră. Trebuie să fim vigilenți, să acționăm cu fermitate, dar să nu ne lăsăm provocați, pentru că asta își dorește regimul. Acum își dă seama de faptul că pierde alegerile și nu va exista o alternativă a coaliției Kremlinului. Suntem puternici, capabili să ne mobilizăm și să dăm dovadă de superioritate în această bătălie geopolitică pe care o purtăm, pentru că aceste alegeri sunt, așa cum au fost din totdeauna o luptă dintre Est sau Vest. Noi putem împreună, astăzi, să demostrăm că opțiunea noastră este pentru o reîntregire cu România și Uniunea Europeană și aliații Nord-Atlantici”, a declarat candidatul.

Astăzi, 1 noiembrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale.
În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Votarea a început duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.

AICI PUTEȚI URMĂRI ONLINE PREZENȚA LA VOT

Pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare, dintre care 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului ( regiunea transnistreană ), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.