Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Prezidențiale 2020. Dorin Chirtoacă,…

VIDEO Prezidențiale 2020. Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice „Unirea”, și-a exprimat votul

Alegeri prezidențiale, 1 noiembrie 2020. Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice „Unirea” la funcția de președinte al Republicii Moldova, și-a exprimat votul.

Am votata pentru Unirea cu România și împotriva confirscării R. Moldova de către cei de la Kremlin prin manipulare, prin minciună, prin rețele de spionaj și prin neparticiparea noastrpă la vot. Astăzi de la ora 7:00 dimineața până la 9:00 seara, puterea aparține doar cetățenilor, toți politicienii astăzi suntem pe zero. Deseară, la ora 21:00, fiecare va avea o anumită poziție, o anumită preferință în ochii cetățenilor, dar asta depinde strict de participarea d-stră la vot. Toți vă invităm să veniți la votare”, a punctat candidatul.

Astăzi, 1 noiembrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale.
În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Votarea a început duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare, dintre care 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului ( regiunea transnistreană ), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.