Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Munteanu, deputat al Blocului…

Igor Munteanu, deputat al Blocului ACUM, ales vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr

Anunțul a fost făcut de Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA) după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii din 17 noiembrie. Acesta a menționat că Igor Munteanu, deputat al Blocului ACUM, fost ambasador al R. Moldova în SUA, a fost ales în calitate de vicepreședinte al formațiunii. De asemenea, a mai fost anunțat că Platforma DA a pornit pe calea unei necesare reforme interne.

Platforma DA, în urma dezbaterilor consistente de astăzi, pornește pe calea unei necesare reforme interne de partid, o decizie matură, responsabilă, care va da rezultate în timpul cel mai apropiat.
Scopul reformei pe care o anunțăm astăzi în cadrul formațiunii politice e de a îmbunătăți mecanismele de planificare strategică, organizare și coordonare, comunicare și interacțiune cu cetățenii și aderenții noștri teritoriali. Ca un organism viu, orice partid trebuie să evolueze, astfel încât funcțiile sale vitale să corespundă exigențelor tot mai mari care se cer din partea sa.
Iată de ce Platforma Demnitate și Adevăr își va urma modelul său de partid social – liberal, axat pe valorile noastre tradiționale și familie, afiliat Partidului Popular European, a menționat Andrei Năstase.

Președintele formațiunii s-a adresat către toți oamenii de bună credință din Republica Moldova să se alăture la această intersecție importantă în procesul politic din țara noastră și să transpună în viaţă prilejul de a participa la reconstrucția politică a Platformei DA. „Doar așa ne putem fortifica și consolida pentru a putea face față provocărilor și oportunităților politice și electorale care ne așteaptă!”, a conchis Năstase.

În perioada anilor 2010-2015, Igor Munteanu a îndeplinit funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în SUA, Canada și Mexic. El este și membru fondator al Consiliului de Administrare al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”.