Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Lider de partid spune…

DOC Lider de partid spune că nu poate vota la acest scrutin: „Prima dată în ultimii cel puțin 10 ani nu pot să-mi exercit dreptul de a alege”. Acuzațiile aduse CEC-ului

Imagine simbol

Liderul partidului politic PRO Moldova, Andrian Candu, susține că nu va participa la scrutinul prezidențial de astăzi, 1 noiembrie. Parlamentarul, care a fost diagnosticat cu Covid-19, spune că a solicitat să își exercite dreptul la vot la locul aflării, însă cererea a fost respinsă de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

Într-o postare pe Facebook, Candu scrie că din motive de sănătate, fiind infectat cu noul coronavirus, a solicitat ca să voteze la locul aflării. Astfel, potrivit lui Candu, la 31 octombrie a primit o scrisoare de la CEC prin care a fost informat că solicitarea lui în legătură cu exprimarea votului la locul aflării a fost respinsă.

Cu regret, sunt în situația când prima dată în ultimii cel puțin 10 ani nu pot să-mi exercit dreptul de a alege, fiindcă CEC pur și simplu nu a luat în calcul situația pandemică pentru a asigura posibilitatea fiecărui alegător să voteze.
Prieteni, discriminarea este la ordinea zilei în Republica Moldova socialistă”
, a scris Candu pe Facebook.

La 18 septembrie, cu cinci voturi pentru, CEC a respins înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de concurent electoral pentru alegerile prezidențiale.

MAI MULTE DETALII AICI: VIDEO/ Situația la Varnița. Zeci de mașini, în coloană în apropiere de secțiile de votare. Poliția confirmă că au fost folosite gaze lacrimogene. Cetățenii din stânga Nistrului spun că vor „pace”