Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Ambasadorul Federației Ruse în…

DOC Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, decorat de Dodon pe ultima sută de metri cu „Ordinul de Onoare”

Foto: Facebook/Igor Dodon

Ambasadorul Federației Ruse în R.Moldova, Oleg Vasnețov, a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către Igor Dodon. Decretul a fost semnat cu 2 zile înainte de expirarea mandatului de președinte în exercițiu al acestuia.

În decretul privind conferirea ordinului se arată că Ambasadorul rus a fost decorat „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-ruse”.

Foto: ZdG

Oleg Vasneţov deține funcția de ambasador al Rusiei în R. Moldova din iulie 2018, când la- înlocuit pe Farit Muhametşin, decorat de Dodon cu același ordin, atunci când și-a încheiat misiunea în țara noastră.

Ordinul de Onoare a fost instituit de Parlamentul R. Moldova în anul 2002 și este o înaltă distincție de stat din Republica Moldova, care se decernează prin decret prezidențial pentru contribuție meritorie la consolidarea statalității, la promovarea reformelor și a transformărilor democratice; pentru activitate deosebit de rodnică în organele de stat și pe tărâm social; pentru merite deosebite în promovarea imaginii țării în lume și integrarea republicii în structurile internaționale; pentru sucese remarcabile în diverse domenii de activitate economică, socială, politicăculturală, literară etc. Cu „Ordinul de Onoare” pot fi distinse nu numai persoane fizice, ci și organizații, instituții, colective de muncă.