Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alexandru Slusari, după alegerile parlamentare…

Alexandru Slusari, după alegerile parlamentare anticipate: „Este un rezultat inedit pentru partida proeuropeană și o mare responsabilitate pentru colegii de la PAS”

„Cetățenii au aplicat formula unui vot util. Este un rezultat inedit pentru partida proeuropeană și o mare responsabilitate pentru colegii de la PAS”. Declarația aparține vicepreședintelui Platformei DA Alexandru Slusari, după alegerile parlamentare anticipate care au avut loc duminică, 11 iulie.

Alexandru Slusari susține că „Platforma DA pleacă din Parlament cu capul sus și cu averile, cu care am venit”.

„Cetățenii au aplicat formula unui vot util. Este dreptul Oamenilor. O felicit pe doamna Sandu. În mare parte este victoria dumneaei. Este un rezultat inedit pentru partida proeuropeană și o mare responsabilitate pentru colegii de la PAS. Alta șansa de a reseta fundamental țara, probabil, nu va fi. Platforma DA pleacă din Parlament cu capul sus și cu averile, cu care am venit. Am fost mândru să conduc cea mai activă fracțiune din Legislativul precedent, care în toata perioada de mandat și-a păstrat verticalitatea. Mă bucur nespus că voi avea mult mai mult timp pentru familia mea dragă, care este cel mai scump lucru pentru mine”, a spus Slusari într-o postare pe Facebook.

Procesarea a 100% din procesele verbale arată că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) obține 52,80% – mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Mai exact PAS obține majoritatea absolută în Parlamentul de la Chișinău și poate forma de unul singur viitorul Cabinet de miniștri.

Conform informațiilor actualizate prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după procesarea a 100% din procese verbale, PAS a acumulat 52,80% din voturi, iar BECS – 27,17%. Partidul Șor obține 5,74%.

Pe 11 iulie, în R. Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate.