Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Administratorul interimar al complexului Arena…

Administratorul interimar al complexului Arena Chișinău, candidat al PAS la Primăria Orhei

Sursa: Partidul Acțiune și Solidaritate/Facebook

Administratorul interimar Arenei Chișinău, Sergiu Stanciu, a fost înaintat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar al municipiului Orhei, pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie.

„Sergiu Stanciu are o vastă experiență de management, atât în instituții publice, cât și în sectorul privat. Este specializat în administrarea și managementul societăților comerciale. Sergiu Stanciu administrează în prezent cel mai mare complex artistic și cultural – Arena Chișinău”, a comunicat PAS.

În perioada 2013-2015, Sergiu Stanciu a ocupat funcția de viceministru al Tineretului și Sportului. Anterior, a activat în funcția de director al Direcției Informațional Analitice din cadrul Parlamentului R. Moldova, director al postului de radio „Radio România Chișinău”, director general al Institutului Muncii și director al Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova.

„Sergiu Stanciu s-a născut în satul Susleni, Orhei, și cunoaște bine comunitatea și problemele orheienilor. Sergiu Stanciu are o viziune clară despre dezvoltarea municipiului și transformarea Orheiului într-un oraș european”, a mai menționat formațiunea politică.

Acesta ocupă funcția de administrator interimar al Arenei din martie 2023.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023. Atunci vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali, a informat anterior Comisia Electorală Centrală (CEC).

Perioada de desemnare și înregistrare a candidaților a început pe 6 septembrie, iar campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie.