Principală  —  Blog   —   Podcast „Kompot”: Oleg Chirița, despre…

Podcast „Kompot”: Oleg Chirița, despre valorificarea potențialului disaporei. Ep. #1

Astăzi, la emisiunea „15 minute cu”  Dorina Baltag, gazda emisiunii, discută cu Oleg Chiriță soluții pentru valorificarea potențialului disaporei, unul din obiectivele Strategiei Diaspora-2025. Chiriță e stabilit la Bruxelles unde este Șef al direcției „Inițiative Globale” la Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație (ICMPD), care coordonează proiecte ale Uniunii Europene pe migrație și diaspora.

Patru tinere de la Asociația „NorocOlanda” – Dorina Baltag, Ana-Maria Eftodi, Olga Bostan și Viorica Hagagg au lansat „Kompot” – un podcast despre și pentru moldovenii plecați peste hotare.

Prin acest proiect, gazdele încearcă să aducă în vizor nu doar probleme legate de diaspora și R. Moldova ci, mai ales, să vină cu posibile soluții pentru acestea.

Detalii aici: Un microfon al diasporei: În conversație cu gazdele podcastului „Kompot”

Prima ediție „15 minute cu” este realizată în parteneriat cu International Republican Institute (IRI) din care face parte acest episod. Punctele de vedere exprimate în emisiune aparțin interlocutorilor și nu reprezintă opinia IRI/Noroc Olanda/ICMPD.