Principală  —  Ştiri   —   Parlamentul a aprobat numirea Violinei…

Parlamentul a aprobat numirea Violinei Șpac în funcția de director al ANRE

Parlamentul a aprobat astăzi, 27 februarie, numirea Violinei Șpac în funcția de director al Consiliului de administrației al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Violina Șpac este candidatul selectat de Comisia economie, buget și finanțe la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. Comisia economie, buget și finanțe a organizat, repetat, pe data de 12 februarie, proba de interviu pentru candidații la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE.

Anterior, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba și Stela Macari, au solicitat anularea și repetarea concursului pentru funcția de director al ANRE din motiv că candidatul a fost ales într-un mod netransparent.

Contactat de Ziarul de Gardă, Alexandr Oleinic, membrul Comisiei economie, buget, finanțe, a susținut că nu au fost probleme în desfășurarea concursului.

Violina Șpac și-a încercat și anterior norocul în concursul pentru funcția de director al ANRE, dar și pentru funcția de director-adjunct al CNA. Aceasta este șefă a Departamentului juridic și licențiere din cadrul ANRE.

La proba de interviu au fost admiși candidații Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE. Anterior, pe 11 decembrie 2019, aceștia au fost admiși la  concursul public pentru funcția respectivă, iar un al treilea candidat și-a retras candidatura din concurs, invocând motive personale.