Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oleg Vasnețov va fi convocat…

Oleg Vasnețov va fi convocat din nou la MAEIE. „Considerăm absolut inacceptabile orice acțiuni de spionaj și ingerințe străine în afacerile interne”

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat la MAEIE pentru a oferi clarificări și explicații cu referire la investigația jurnalistică, potrivit căreia 28 de dispozitive cu multiple sisteme de antene, capabile să capteze orice tip de semnale la distanță lungă, sunt instalate pe acoperișurile celor două clădiri ale Ambasadei Rusiei de la Chișinău, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„MAEIE, în strânsă coordonare cu alte instituții competente, analizează natura și amploarea acestor acțiuni de spionaj, inclusiv activitatea persoanelor menționate în investigație, pentru a răspunde adecvat și prompt situației.

Considerăm absolut inacceptabile orice acțiuni de spionaj și ingerințe străine în afacerile interne ale Republicii Moldova, care reprezintă o sfidare directă la adresa suveranității și securității naționale a statului nostru”, menționează serviciul de presă al MAEIE.

Potrivit sursei citate, în funcție de dezvoltările ulterioare, autoritățile R. Moldova vor analiza mai multe opțiuni de reacție.