Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O nouă premieră de la…

O nouă premieră de la Apple. Gigantul american a lansat noile MacBook Air și Pro cu procesorul A1 creat integral de companie

Pentru prima dată în istorie, compania Apple a produs un cip pentru laptopuri care va fi prezent pe noile MacBook Air, Pro și Mac Mini, iar lansarea noilor produse a avut loc marți, 10 noiembrie printr-o transmisiune live urmărită de peste 850 de mii de persoane.

Potrivit AlephNews.ro, procesorul de pe MacBook, creat integral de Apple este mai rapid și mai eficient și aduce beneficii majore. Chipul M1 reuşeşte să aducă laolaltă mai multe componente separate din laptop și nu are nevoie nici măcar de ventilator pentru că nu se încinge deloc.

Două laptopuri vor avea noul procesor. MacBook Air, laptopul compact despre care Apple spune că este mai rapid acum decât 98% din laptopurile vândute în acest an. Şi mai puternic este MacBook Pro, vârful de gamă, mai transmite compania, citată de AlephNews.ro.

Noile laptopuri de la Apple costă 999 de dolari şi 1.200 de dolari, a anunțat compania și au competiţie dură de la Microsoft şi, mai nou, şi de la Huawei.

Bateria pe Air rezistă 15 ore la web browsing, iar ce de pe Pro rezistă 20 de ore de video playback. De asemenea, macOS Big Sur este nou versiune a sistemului de operare, iar toate aplicaţiile de pe iPhone pot rula nativ pe Mac.

MacOS Big Sur este noua versiune a sistemului de operare, iar aplicațiile se deschid instantaneu. Safari e de aproape 2 ori mai rapid, iar pentru prima dată, toate aplicațiile de pe iPad și iPhone pot să ruleze nativ pe Mac.