Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Noi reguli pentru moldovenii care…

Noi reguli pentru moldovenii care merg în România. Carantina ar putea fi evitată

Moldovenii care doresc să ajungă în România vor putea evita să stea 14 zile izolați dacă fac în a cincea zi un test COVID și acesta este negativ. Noile reguli stabilite de Guvernul de la București ar putea intra în vigoare începând cu 5 octombrie curent, conform premierul român Ludovic Orban.

„Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări. Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile”, a declarat șeful Executivului de la București.

Pentru cei care merg în România și stau în această țară o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

„Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină”, a mai spus premierul Ludovic Orban, conform presei române.