Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moldoveanca Irina Rîngaci a luat…

Moldoveanca Irina Rîngaci a luat bronzul la Campionatele Europene de lupte, rezervate seniorilor

Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova/ Facebook

Luptătoarea Irina Rîngaci a obținut medala de bronz la Campionatele Europene de lupte, rezervate seniorilor, care se desfășoară în București, România, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC).

Discipola antrenorilor emeriți Petru și Andrei Chiperi a obținut victorie în lupta pentru locul trei contra sportivei Kadriye Aksoy din Turcia, astfel câștigând medalia de bronz în limitele categorie de până la 65 de kg.

„Aceasta este a 4-a medalie obținută de lotul național de lupte la Campionatul European, rezervat seniorilor”, precizează MEC.

În septembrie 2023, luptătoarea Irina Rîngaci a intrat în posesia medaliei de bronz la Campionatul Mondial de lupte, de la Belgrad, Serbia. Sportiva a completat podiumul de premiere la categoria de greutate de până la 68 kg. Venită din recalificări, Irina Rîngaci a dispus în duelul pentru medalia de bronz de japoneza Ami Ishii.

Cu acest succes, reprezentanta Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, urmând-o pe Anastasia Nichita, care a obținut prima cotă de calificare la Olimpiada de Vară.

Rîngaci este și campioană mondială Under 23, după ce, la Campionatul disputat în 2023 la Tirana, a obținut 4 victorii în categoria de greutate 65 kg.