Principală  —  IMPORTANTE   —   Mitropolitul Moldovei și Mitropolitul Basarabiei,…

Mitropolitul Moldovei și Mitropolitul Basarabiei, la discuții cu Maia Sandu: „Creştinismul este o religie a Păcii, a Toleranţei şi a Iubirii aproapelui”

ColajZdG

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, 3 mai, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. Tot astăzi, președinta s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Discuțiile au avut loc în contextul Sfintelor Sărbători de Paști, potrivit instituției prezidențiale.

 Astfel, instituția prezidențială anunță că discuția cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, „s-a referit la bucuria Învierii și reunirea familiilor în această perioadă, dar și la importanța unității, a bunei înțelegeri și a grijii față de aproapele nostru”.

„Șefa statului l-a îndemnat pe Înaltpreasfinţia Sa să contribuie la menținerea Păcii din țara noastră și din toată lumea. Creştinismul este o religie a Păcii, a Toleranţei şi a Iubirii aproapelui”, se mai arată în comunicat.

Ulterior, la Președinție a venit și Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. 

„Președinta Sandu a vorbit despre bucuria şi speranţa pe care o aduce Paștele în inimile tuturor credincioșilor, când viața învinge moartea, precum și despre importanța unității, a empatiei și a faptelor bune. Președinta l-a îndemnat pe Înaltpreasfinţia Sa să contribuie la menținerea Păcii în inimile noastre și în toate țările”, comunică instituția prezidențială.

Duminică, 5 mai, creștinii ortodocși din R. Moldova sărbătoresc Învierea Domnului. Anterior, ambele mitropolii au anunțat că vor aduce focul haric de la Ierusalim.

După începutul războiului din Ucraina, zeci de preoți din cadrul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, au aderat împreună cu bisericile și comunitățile lor la Mitropolia Basarabiei, parte a Patriarhiei Române. Mulți au argumentat că nu doresc să reprezinte Patriarhia Rusă și că nu vor să se roage pentru Patriarhul rus Kirill, un susținător al războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.