Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi,…

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, despre relațiile R. Moldova cu Federația Rusă: „Sunt la cel mai jos nivel din istoria noastră a relațiilor diplomatice”

R. Moldova rămâne, „cu siguranță”, o țintă a Federației Ruse, în special în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului care urmează să aibă loc în țara noastră. Declarațiile au fost făcute de către ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, pentru digi24.

Totuși, chiar dacă încercări de a destabiliza situația în R. Moldova au loc de ceva timp, ministrul consideră că instituțiile statului sunt pregătite pentru contracarare, țara noastră fiind, după opinia lui, într-o poziție mai bună decât era acum doi ani.

„R. Moldova, instituțiile statului și societatea în ansamblu devine mai rezilientă pe zi ce trece, pentru că știe să învețe din greșeli și din situațiile când se creează o anxietate la nivel de societate, de altfel, pe loc gol, neavând un fundament real. Cetățenii învață din această experiență să nu se mai lase manipulați de asemenea știri”, susține Mihai Popșoi.

Ministrul crede că astfel de încercări vor avea loc, cu siguranță, în timpul apropiat.

Totodată, Mihai Popșoi a mai vorbit despre relațiile dintre R. Moldova și Rusia, care, potrivit lui, „sunt la cel mai jos nivel din istoria noastră a relațiilor diplomatice”. Unul dintre factorii principali care, potrivit lui Popșoi, a influențat relațiile moldo-ruse este agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, deoarece conflictul militar a influențat și situația din R. Moldova.

„Noi ne dorim să avem relații cu toți, însă atâta timp cât cineva încalcă dreptul internațional, ucide zilnic, sugrumă femei și copii, distruge locuințe, omoară civili, asemenea lucruri cu siguranță nu pot fi tolerate. R. Moldova rămâne ferm ancorată în sprijinul Ucrainei”, susține el.