Principală  —  Ştiri   —   Ministerul Apărării: Diurna militarilor Armatei…

Ministerul Apărării: Diurna militarilor Armatei Naționale care fac parte din contingentul detașat în stânga Nistrului va fi dublată

Sursă foto: army.md

La inițiativa Ministerului Apărării, Executivul a hotărât majorarea de la 100 la 200 de lei a diurnei achitate pentru militarii detașați în Zona de Securitate. Implementarea deciziei presupune cheltuieli de aproximativ 540 de mii de lei lunar.

Pentru anul curent, mijloacele financiare necesare în acest scop vor fi acoperite din contul și în limita alocațiilor aprobate Ministerului Apărării, iar calculul va fi făcut începând cu data de 1 august curent.

„Proiectul de hotărâre va permite crearea unor condiții satisfăcătoare de îndeplinire a misiunilor în cadrul contingentului și va permite atragerea și reținerea militarilor detașați în cadrul Contingentului”, motivează Ministerul Apărării.

Inițiativa vine în contextul îmbunătățirii pachetului de asigurare a militarilor Armatei Naționale care îndeplinesc serviciul militar în Forțele Mixte de Menținere a Păcii din Zona de Securitate a R. Moldova.