Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Microsoft va lansa săptămâna viitoare…

Microsoft va lansa săptămâna viitoare varianta actualizată a ChatGPT 4. Botul va fi capabil să creeze videoclipuri

În ultimile luni, ChatGPT, un bot bazat pe inteligența artificială, a devenit destul de solicitat, mai ales printre tineri, iar acum Microsoft se pregătește să lanseze o variantă actualizată a acestuia. Una din posibilitățile ChatGPT 4 ar fi crearea clipurilor video.

Un anunț în acest sens a fost făcut la un eveniment de informare „AI in Focus – Digital Kickoff” care a avut loc pe 9 martie 2023, unde patru angajați Microsoft Germania au prezentat modele lingvistice mari (LLM) precum seria GPT ca o „forță perturbatoare pentru companiile mari”, transmite heise.de. Aceștia au declarat că noua versiune a chatbot-ului va fi lansată în zilele ce urmează.

„Vom introduce GPT-4 săptămâna viitoare, acolo vom avea modele multimodale care vor oferi posibilități complet diferite – de exemplu crearea videoclipurilor”, a spus Andreas Braun, directorul responsabil cu tehnologia la Microsoft Germania.

Cei de la Microsoft au numit LLM un „schimbător de joc”, deoarece ele învață mașinile să înțeleagă limbajul natural, care apoi înțeleg într-un mod statistic ceea ce înainte era lizibil și înțeles doar de oameni. Între timp, tehnologia a ajuns atât de departe încât practic „funcționează în toate limbile”: puteți pune o întrebare în germană și puteți obține un răspuns în italiană.

ChatGPT este un chatbot lansat de OpenAI în noiembrie 2022, instruit pe o mulțime de informații online pentru a crea răspunsuri. Vine de la aceeași companie care stă în spatele DALL-E, care generează o gamă aparent nelimitată de imagini ca răspuns la solicitările utilizatorilor. Este, de asemenea, următoarea iterație a generatorului de text GPT-3.