Principală  —  IMPORTANTE   —   Membri ai Organizației Teritoriale PDM…

Membri ai Organizației Teritoriale PDM din Orhei anunță că se retrag din partid și rămân neafiliați

Tensiunile din rândul PDM continuă. După ce membri ai organizației teritoriale Cahul și Florești au anunțat ă părăsesc partidul, cu o declarație similară au venit și colegii acestora de la Orhei.

Într-o declarație trimisă mass-media, democrații din raion spun că sunt nemulțumiți de modul cum „Pavel Filip și apropiații săi din conducerea PDM și-au ales calea să acționeze” și că își retrag calitatea de membru al formațiunii și rămân neafiliați.

„Stimați colegin din organele de conducere al Partidului Democrat, am ajuns să luptăm în interiorul partidului, în loc să muncim pentru binele cetățenilor. Cine dintre voi își mai amintește de câte ori au mers alături de noi, membrii din teritoriu, prin satele și comunele din Orhei? Ignoranța organelor centrale a ajuns deja la limită”, mai scrie în declarație.

Membrii PDM care rămân să activeze ca „neafiliați în toate organele elective din rionul Orhei” spun că își rezervă dreptul de a reveni în Partidul Democrat odată cu schimbarea președintelui și conducerii PDM.

Orhei declaratie PDM by Ziarul de Gardă on Scribd

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii. Pavel Filip nu a răspuns acuzațiilor și nu a comentat acuzațiile, chiar dacă i-am solicitat de mai multe ori acest lucru.