Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mai mulți oficiali, deputați și…

Mai mulți oficiali, deputați și propagandiști ruși cer revenirea la pedeapsa cu moartea. Șeful fracțiunii Rusia Unită din Duma de Stat a promis că va fi „studiat în profunzime” subiectul

Sursa foto: Meduza

Șeful fracțiunii Rusia Unită din Duma de Stat, Vladimir Vasiliev, a promis că va fi „studiat în profunzime” subiectul reîntoarcerii pedepsei cu moartea, la care politicienii ruși au propus revenirea după atacul terorist din regiunea Moscovei. El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii de la postul de televiziune Rusia 24, potrivit Meduza.

„Acum se pun multe întrebări despre pedeapsa cu moartea. Acest subiect va fi cu siguranță studiat în profunzime, în mod profesionist, în mod substanțial. Și se va lua o decizie care va satisface sentimentele și așteptările societății noastre”, a declarat Vasiliev.

După atacul terorist de la Crocurs City Hall, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a cearut revenirea pedepsei cu moartea. Mai exact, acesta a declarat că răspunsul la omorurile comise ar trebui să fie „execuția totală a teroriștilor și represiunea familiilor acestora”. Și Serghei Mironov, liderul partidului Rusia Justă, a declarat că pedeapsa cu moartea ar trebui introdusă „pentru astfel de suboameni care comit acte teroriste”. Atât Medvedev, cât și Mironov au mai pledat anterior pentru revenirea la pedeapsa cu moartea.

Pe fondul atacului terorist, subiectul revenirii pedepsei capitale a fost abordat și de Iuri Afonin, prim-vicepreședinte al comitetului de securitate al Dumei, de Viktor Vodolatski, deputat în Dumă din partea Rusiei Unite, de Natalia Poklonskaia, consilier al procurorului general al Rusiei, și de Tina Kandelaki, director al TNT.

Rusia a impus un moratoriu privind pedeapsa capitală, care este în vigoare din 1997. În ciuda acestui fapt, dezbaterea privind oportunitatea revenirii la pedeapsa cu moartea este ocazional relansată în Rusia.