Principală  —  Ştiri   —   LIVE/Prezidențiale 2020. Zinaida Greceanîi, Președinta…

LIVE/Prezidențiale 2020. Zinaida Greceanîi, Președinta Parlamentului R. Moldova își exercită dreptul la vot

La unu noiembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale, Zinaida Greceanîi, Președinta Parlamentului R. Moldova, a venit la secția de votare pentru a-și exercita dreptul la vot. Aceasta a venit însoțită de soțul său.

Am votat pentru liniște și pace. Am votat pentru un președinte care să se mândrească cu propriul popor, care să aibă grijă de propria țară și să știe să-i unească pe toți împreună. Asta presupune și dezvoltarea statului R. Moldova. Un președinte care pleacă peste hotare nu va vorbi niciodată de rău propriul popor și propria țară, a menționat Zinaida Greceanîi

Ea a menționat că astăzi va fi alături de colegii săi și va monitoriza alegerile. De asemenea, Greceanîi a spus că ei sunt cointeresați ca alegerile să fie corecte, toți să aibă aceleași șanse, iar alegerea să o facă poporul R. Moldova.

Pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare, dintre care 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului ( regiunea transnistreană ), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.