Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Igor Dodon a ieșit…

VIDEO Igor Dodon a ieșit din autoizolarea de week-end de la Holercani. Principalele 5 subiecte discutate la ședința de lucru a conducerii statului

Foto: privesc.eu

UPDATE: 5 subiecte principale au fost enunțate de șeful statului după ședința conducerii statului. Prima se referă la situație epidemiologică. Igor Dodon anunță că săptămâna trecută s-a atestat o scădere cu 17% a numărului de îmbolnăviri cu Covid19, iar rata de contagiozitate a scăzut sub 1%. Astfel, dacă tendința se va menține astfel până la 15 iulie, atunci premierul va propunere eliminarea obligativității celor care vin în Republica Moldova de a sta în carantină pentru 15 zile, iar grădinițele s-ar putea deschide.

De asemenea, șeful statului a menționat că pericolul inundațiilor a trecut, la intrare în țară, peste noapte nivelul râurile Prut și Nistru au scăzut. Riscuri se mențin doar la Ștefan Vodă și în lunca Pruutului de la Cahul.

Al treilea punct pe agenda discuțiilor îl reprezintă activitatea coaliției de guvernare. Igor Dodon a anunțat că diseară va avea loc ședința consiliului coaliției la care va participa și unde urmează a fi aprobate mai multe decizii importante legate de proiecte economice și va fi discutată agenda Parlamentului, dar și a Guvernului.

Patru, ține de proiectele economice și de infrastructură. Șeful statului spune că economia și-a revenit și că în iunie avem deja cu 270 de milioane de lei mai multe acumulări față de aceiași lună din 2019. Igor Dodon menționează că va începe de săptămâna aceasta lucrări la reparația drumurilor, apeduct și canalizare și că guvernul pregătește o rectificare de buget pentru dublarea salariilor medicilor.

Iar ultima, ține de vizita de la Moscova. Igor Dodon a declarat că de această dată, conducerea statului va face ce prevede legea în privința acordului de împrumut cu Rusia și va ține cont de obiecțiile care au fost enunțate anterior.

3 zile a durat auto-izolarea președintelui Igor Dodon după vizita acestuia la Moscova când a participat la parada de 9 mai. Șeful statului și-a petrecut week-endul la vila prezidențială de la Holercani, de pe malul Nistrului de unde a realizat și emisiunea sa săptămânală, „Președintele răspunde”.

Astăzi, șeful statului participă la obișnuita deja ședință de lucru din prima zi lucrătoare a săptămânii cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu.

Urmăriți în direct principalele declarații de presă după această reuniune transmise de privesc.eu.