Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/Blocul electoral al Comuniștilor și…

LIVE/Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor organizează un marș în centrul municipiului Chișinău. AUR i-a întâmpinat cu sloganul „Jos kuliokul”. Altercații între manifestanți și polițiști

„Pentru țară, pentru oameni”, „Moldova are viitor”, „Împtrenă vom învinge”, „Împreună spre victorie” sunt câteva dintre sloganele pe care le rostesc participanții la marșul organizat de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Participanții au pornit de la Academia de Științe și merg pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală.

La intersecția cu strada Bănulescu-Bodoni, reprezentanții Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), care au întins un tricolor imens i-au întâmpinat cu sloganul „Jos kuliokul”. Au avut loc altercații dintre poliție și manifesanții unioniști. Ultimii au acuzat poliția că a călcat în picioare tricolorul, simbolul statului.

La manifestația comuniștilor și socialiștilor sunt prezenți Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și Vlad Batrîncea. Au ținut discursuri Marcel Cenușă, preșșeidntele raionului Cahul și Constantin Starîș

Vladimir Voronin, în discursul său a îndemnat oamenii să lase în pace televizoarele care spun minciuni și să nu creadă politicienii care lucrează doar în folosul lor și care au furat miliardul.

Igor Dodon, la rândul său, a amenințat unioniștii că data viitoare îi va călca în picioare și le va da peste mâini.

La intersecția cu strada Bănulescu-Bodoni din capitală, reprezentanții AUR i-au întâmpinat cu sloganul „Jos kuliokul”. Au loc altercații dintre poliție și protestatari

Valeriu Munteanu spune că poliția a făcut astfel încât să le permită manifestanților socialiști și comuniști să-și continuie drumul, iar dacă Blocul va veni la putere, va mai fura țara încă patru ani.

De asemenea, el menționează că poliția și-a permis să calce în picioare tricolorul, simbolul statului.

„Tricolorul a fost călcat astăzi în picioare de poliţiştii veniţi să-i protejeze pe socialiştii şi comuniştii, adunaţi în centrul capitalei în cadrul unui marş care profanează valorile naţionale ale neamului românesc”, se arată într-un comunicat remis de AUR

Unioniştii de la AUR, care au întins un tricolor imens în faţa monumentului domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, au fost îmbrânciţi, loviţi şi împiedicaţi să-şi desfăşoare paşnic contra-protestul faţă de acţiunile ilegale ale socialiştilor.

„În acest sens, Alianţa pentru Unirea Românilor condamnă acţiunile barbare ale poliţiştilor, care au demonstrat în mod clar că îi protejează pe socialişti. Potrivit acestora, unioniştii au ieşit astăzi în centrul capitalei în cadrul unei acţiuni spontane, pentru a protesta faţă de trădările socialiştilor şi comuniştilor, care au scos oameni forţat în stradă. Astfel, AUR-ul este singurul partid care se luptă cu tâlharii şi criminalii din PCRM şi PSRM”, menționează AUR.

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor este al șaselea în buletinul de vot, iar AUR este al paisprezelecelea.