Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon critică referendumul propus…

Igor Dodon critică referendumul propus de Maia Sandu, după ce a declarat că „orice integrare externă poate avea loc doar în baza unui referendum”

Igor Dodon, reales președinte al PSRM. Foto: Facebook: Partidului Socialiștilor din Republica Moldova

Igor Dodon, secretarul executiv al formațiunii politice PSRM, afirmă că inițiativa președintei R. Moldova, Maia Sandu de a organiza un referendum în toamna următorului an „care să arate direcția pe care Moldova vrea să o urmeze” este o metodă de „salvare de la înecul politic”, după ce a declarat la Congresul socialiștilor din 19 decembrie că „orice integrare externă, în est sau în vest, poate avea loc doar în baza unui referendum cu participarea cetățenilor R. Moldova și regiunea transnistreană”.

„După 3 ani de mandat, Maia Sandu nu are ce oferi, decât un referendum care să o „salveze” de la înecul politic. Ea speră că se va asocia cu Europa și asta îi va aduce un nou mandat. Dar oamenii nu mai sunt la fel de naivi ca în 2020. Ei astăzi o asociază pe Maia Sandu nu cu progresul și legea, ci cu sărăcia, aroganța și abuzul antidemocratic(…) Iar referendumul n-o să-i ajute Maiei Sandu să urce încă o dată, în mod obraznic, pe capetele și pe speranțele oamenilor. Nu poți asocia cu Uniunea Europeană minciunile, abuzurile și „vremurile strașnic de bune” pe care le-a adus Maia Sandu acestui popor atât de pătimit. Referendumul aparte, Maia Sandu aparte! Trebuie să înțelegem asta de pe acum, ca să nu fim din nou mințiți de Regina Minciunilor din Republica Moldova.”, susține Igor Dodon.

Declarațiile fostului președinte vin în contextul în care șefa statului a și-a anunțat candidatura la un nou mandat și că va solicita Parlamentului R. Moldova să organizeze în toamna 2024 un referendum axat pe parcursul european al țării.  „Cred că este necesar să spunem clar – toată țara – ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare. Mi-am asumat să fac tot ce ține de mine pentru a duce la capăt misiunea integrării europene. Am obținut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs și am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuși”, a declarat Maia Sandu.