(FOTO, VIDEO) Marea mobilizare în lupta cu nămeții. Primii câștigători ai premiilor ZdG

În urma ninsorilor abundente de ieri și astăzi, ZdG a anunțat marea mobilizare împotriva nămeților și va oferi premii tuturor celor care vor participa la deblocarea străzilor și curățarea lor de zăpadă și crengi.

Oferim un abonament pe 3 luni la ediţia tipărită a ZdG fiecărui cetăţean care va prezenta imagini ce probează că: 
  • a ieşit în preajma zonei în care locuieşte şi a curăţat zăpada, crengile, ajutând la deblocarea străzilor şi drumurilor.
  • a mobilizat alţi vecini, colegi, prieteni să participle la curăţirea zonelor ambiente.
  • a oferit ceai fierbinte sau alt sprijin moral şi logistic echipelor implicate la deblocarea zonelor afectate

Primii câștigători au apărut deja. Aceștia sunt Doina Chiorescu, Mariana Colun și Violeta Terguță din Chișinău și Mircea Sulă și Tudor Grigorița din raionul Ialoveni.

„Locatarii blocului Mircea cel Batrân, 32, în acțiune. Au fost înlăturați toți copacii ce erau rupți si cei ce prezentau pericol, zăpada a fost rânită. Cei care au muncit au fost serviți cu ceai și mâncare”, ne-a scris Doina Chiorescu pe pagina de facebook a Ziarului de Gardă. Doina spune că abonamentul la ZdG va merge la tatăl ei, unul dintre muncitorii din imaginile video de mai jos.

Îndemnul nostru de implicare în lichidarea consecințelor ninsorilor abundente a fost urmat și de Mircea Sulă și Tudor Grigorița din raionul Ialoveni, care ne-au trimis poze pe adresa de email: zdg.redactia@gmail.com. Tudor Grigorița este șeful Secției cultură a Consiliului Raional Ialoveni, iar Mircea Sula este specialist în cadrul aceleiași secții.

Mariana Colun ne-a trimis poze din sectorul Ciocana al Capitalei. Mai mulți locatari au ieșit afară cu lopețile, au curățat zăpada și, cu ajutorul unei autoutilitare, au dus-o în altă parte, eliberând, astfel, drumul. Alți locatari au adus mâncare și băuturi calde celor care muncesc.

Un alt exemplu demn de urmat ne-a fost oferit de Violeta Terguță.

UPDATE: alte două familii vor primi abonamente la Ziarul de Gardă.

Natalia din sectorul Ciocana al Capitalei ne-a trimis mai multe poze cu locatarii unor blocuri de pe strada Zadnipru care curățat curtea de crengile rupte ale copacilor. „Bravo baieților și taților de la Zadnipru 7/2. La serviciu nu a fost posibilitatea de a iesi, dar au ieșit la curățenie”, scrie Natalia.

Un alt abonament va merge la Țareuca, raionul Rezina, la buneii acestui chișinăuian harnic și cu spirit civic.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *