Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Diaspora în carantină: „Copiii…

FOTO Diaspora în carantină: „Copiii au ieșit sâmbătă în excursie până spre garaj și înapoi”

Moldovenii stabiliți peste hotare și care se află în carantină povestesc cu îngrijorare și, pe alocuri, cu umor despre situația în care se regăsesc. Majoritatea nu au ieșit de zile bune din casă și spun că își distrează copiii cum pot, între timp.

Astfel, Ana Covrig (foto principală), din Italia, spune că de 8 zile practic nu a ieșit din casă. „Ultima dată copiii au ieșit sâmbătă, până jos, la garaj în excursie și înapoi. Altfel, suntem mai calmi acum, în comparație cu săptămâna trecută”, spune ea.

Foto: Ana Covrig, Italia

„Eu acum abia intru în panică. Unele spitale maternități nu mai permit nici taților să intre, nu mai zic de asistare la naștere. Și dacă totul decurge bine, e posibil să fii eliberată în 24 h de la naștere. Totul se schimbă de la un minut la altul”, spune Ecaterina Țurcan-Hacina, o viitoare mămică aflată în Franța.

Și în Irlanda se iau măsuri stricte de precauție. „PUB-urile, anterior, pline de Ziua Sf. Patrick, erau pustii acum”, spune Mariana Verdeș, din Irlanda.

Foto: Mariana Verdeș, Irlanda

„La Birmingham, a început panica cumpărăturilor. Magazinul Aldi a început să limiteze cumpărăturile per persoană”, relatează Mariana Plămădeală, din Marea Britanie.

Foto: Mariana Plămădeală, Marea Britanie