Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul director al „RED-Nord” care…

Fostul director al „RED-Nord” care ar fi fost demis la indicația lui Alexandru Dodon a fost restabilit în funcție

Romeo Lopotencu, fost director al Rețelelor Electrice de Distribuție Nord (Red-Nord); Foto: ZdG

Fostul director al Întreprinderii de Stat S.A. Rețele Electrice de Distribuție Nord („RED-Nord”), Romeo Lopotencu, a fost restabilit în funcție. După ce, joi, 16 septembrie, magistrații Judecătoriei Bălți i-au dat câștig de cauză, acesta a revenit la muncă, transmite Nord News.

După ce în toamna anului 2020, Romeo Lopotencu a fost demis din funcția de director al „RED-Nord”, ca urmare a alianței dintre Partidul Socialiștilor din R. Moldova și Partidul „Șor”, acesta a restabilit în funcție după decizia magistraților din 16 septembrie. Totodată, Lopotencu a precizat că Agenția Proprietăți Publice a reziliat contractul cu actualul director Vitalie Prisacari.

Odată cu revenirea în funcție, Romeo Lopotencu susține că va efectua un audit în cadrul întreprinderii pentru a verifica corectitudinea desfășurării licitațiilor. „Din câte cunosc două licitații s-au desfășurat cu încălcări”, a declarat directorul „RED-Nord” restabilit în funcție, precizând că va sesiza Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală în baza rezultatelor auditului.

În aprilie, în cadrul unui interviu pentru Ziarului de Gardă, Romeo Lopotenco a declarat că a fost demis din funcția de director al companiei „RED-Nord” la indicația lui Alexandru Dodon, fratele liderului socialist Igor Dodon.

Directorul „RED-Nord” a relatat că a fost intimidat și supus presiunii din partea familiei Dodon. Romeo Lopotencu a declarat că în perioada în care a condus al doilea cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova, fostul șef al Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei, împreună cu Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui socialist al R. Moldova, l-ar fi „rugat” să falsifice licitații și să promoveze anumite companii.

VIDEO/ „Ce este legat de Alexandru Dodon, solicitările se făceau la Kentford, la etajul șapte”. Interviu cu Romeo Lopotencu, ex-director general al Red-Nord