Principală  —  IMPORTANTE   —   Facebook a blocat o postare…

Facebook a blocat o postare falsă a lui Bogdat Țîrdea dedicată Maiei Sandu. Deputatul socialist se declară șocat

O postare a deputatului socialist Bogdat Țîrdea a fost blocată de facebook pentru că încalcă normele și regulile celei mai mari rețele sociale din lume și celei mai populare în Republica Moldova. Țîrdea se declară șocat de acest lucru și spune că s-a făcut la comanda echipei Sandu.

La 4 noiembrie, deputatul Bogdat Țîrdea a postat pe facebook un citat dintr-un interviu mai vechi pe care candidata la președinție, Maia Sandu l-a oferit unei publicații electronice. Scos din context, pasajul se intitulează „Maia Sandu despre susținerea homosexualilor” și este însoțită de un text scris de Țîrdea care conține mai multe informații neverificate și neadevărate despre contracandidata lui Igor Dodon.

Postarea însă, a fost blocată de rețeaua de socializare pentru că încalcă termenii de utilizare și condițiile comunității facebook pentru că instigă la ură.

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Țîrdea spune că se declară șocat de atitudinea facebook.

„Stimați cetățeni. Eu sunt șocat. Facebook a început să blocheze textele noastre despre echipa Sandu. Este urât și prezintă o falsificare a alegerilor în favoarea lui Sandu. Noi am scris despre valorile familiei despre rolul acesteia în viața oricărui om. Haideți să ne unim și să arătăm că suntem oameni liberi. Sunt sigur că atunci, eforturile lor nu vor trece”, a comentat Țîrdea.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume cu peste 2,7 miliarde de utilizatori, dar și cea mai populară în Republica Moldova cu aproximativ 1,5 milioane de utilizatori.

La începul anului 2019, cu 10 zile până la alegerile parlamentare, rețeaua de socializare online Facebook a închis aproape 200 de conturi și pagini adresate publicului moldovean și gestionate de troli, adică persoane care-și ascundeau consecvent identitatea reală despre care se spunea că aparțineau Partidului Democrat aflat atunci la Guvernare.