Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Echipa de specialiști a Agenției…

Echipa de specialiști a Agenției Navale va fi mărită cu 15 persoane

Imagine simbol. Sursa: gifp.md

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 8 mai, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), un proiect ce are drept scop eficientizarea activității Agenției Navale a Republicii Moldova (ANRM).

Conform unui comunicat de presă emis de MIDR, lipsa specialiștilor în cadrul Agenției creează blocaje în activitatea Complexului portuar Giurgiulești și în procesele de pilotare, remorcare portuară, monitorizare a traficului, control tehnic al navelor și personalului navigant și „afectează negativ întreg sectorul transportului naval”.

Ca să reușească să funcționeze bine are nevoie de mai multe resurse umane”, notează sursa citată.

Astfel, Proiectul prevede o creștere etapizată a efectivului-limită al Agenției cu 15 unități de personal pentru a îmbunătăți eficiența și capacitatea sa de a îndeplini atribuțiile stabilite. În plus, „pentru a menține cheltuielile bugetare și a nu interveni asupra bugetului”, va fi redus personalul Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică cu 10 unități și personalul Agenției Naționale Transport Auto cu 5 unități.

„Redistribuirea va spori capacitatea instituțională a ANRM pentru a-și realiza eficient misiunea, funcțiile și atribuțiile și astfel vom consolida competențele de implementare a politicilor statului în domeniul transportului naval”, susține ministrul Andrei Spînu.