Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ România a actualizat lista…

DOC România a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. R. Moldova nu se regăseşte în listă

Guvernul român a actualizat lista țărilor și a zonelor cu risc epidemic ridicat, iar R. Moldova nu se regăsește în această listă.

Joi, 12 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență al României a aprobat o nouă listă a țărilor/zonelor de risc epidemiologic, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Pe listă sunt Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croația, Olanda, Italia, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria, Lituania și Danemarca.

De menționat că, deși R. Moldova nu se regăsea nici în lista actualizată la 26 octombrie cetățenii moldoveni nu pot intra sau tranzita teritoriul României până cel puțin la 16 noiembrie.

R. Moldova a fost exclusă din componența țărilor incluse în această lista, motiv pentru care persoanele care urmează să călătorească în România, din R. Moldova, nu vor fi subiecți ai măsurilor de carantină/izolare la domiciliu.