Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Deputatul Dumitru Alaiba îi…

VIDEO Deputatul Dumitru Alaiba îi solicită procurorului general să se autosesizeze în cazul semnăturii lui Șor pe un proiect de hotărâre

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) Dumitru Alaiba i-a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să se autosesizeze în cazul proiectului de hotărâre care ar fi fost semnat de către Ilan Șor și prezentat vineri în ședința de plen, deși el nu vine la ședințele Parlamentului.

Deputatul PAS scrie pe pagina sa de Facebook că a mai cerut tragerea la răspunderea penală, după caz, a persoanelor care se fac vinovate de fals în acte publice.

Asta pentru că, în opinia parlamentarului PAS, „există bănuiala rezonabilă” că semnătura lui Ilan Șor ar putea fi falsificată pentru că pe 30 iulie 2019 el a fost anunțat în urmărire națională și internațională și nu s-ar afla în R. Moldova. În consecință, nu ar fi putut aplica semnătura olografă.

Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au prezentat vineri, 27 noiembrie, în cadrul ședinței de plen a Parlamentului, un proiect privind crearea unei comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventualele atacuri raider asupra acesteia. Un detaliu ce a stârnit mai multe întrebări a fost faptul că pe acest proiect și-a pus semnătura și liderul Partidului Șor, Ilan Șor. Colegii de platformă parlamentară ai lui Șor, Sergiu Sîrbu și Marina Tauber, au spus că Ilan Șor ar fi pus semnătura cu mâna lui.

VIDEO NO COMMENT/Ilan Șor nu este, dar semnătura lui – da