(FULL VIDEO) Demnitarii se arată neputincioși când gardienii dau afară presa

Angajații de la Serviciul Pază de Stat au interzis reporterului Ziarului de Gardă să intre într-o instituție publică la Cere­mo­nia fes­tivă de înmâ­nare a Pre­mi­u­lui Naţio­nal, la care participa premierul Pavel Filip și mai mulți miniștri.

Sursa Video: www.ZdG.md

Inițial aceștia spuneau că reporterul nostru nu a fost acreditat, dar au refuzat să prezinte lista cu cei acreditați și nu au chemat organizatorii pentru a clarifica situația. Deoarece mai mulți jurnaliști au putut trece prin simpla indicare a numelui pe o listă, reporterul a protestat în fața Palatului Republicii, unde avea loc evenimentul.

Niciunul dintre demnitarii care au fost înștiințați despre această interdicție nu a intervenit și nu a facilitat accesul pentru presă. Printre ei se numără: Gheorghe Brega, viceprim-ministru, Corina Fusu, ministra Educației, Victor Zubcu, ministrul Tineretului și Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe și alți invitați.

Premiile Naționale se acordă anual de Guvern, ca semn de gra­ti­tu­dine pen­tru rezul­ta­tele obţi­nute în diverse arii de acti­vi­tate, inclu­siv: cer­ce­tare, dezvol­tare teh­no­lo­gică și cul­tu­rală. Selec­ta­rea lau­rea­ţi­lor se face prin vot secret de către o comi­sie for­mată din Prim-ministrul R. Mol­dova, mini­ş­tri şi con­du­că­tori ai insti­tu­ţi­i­lor de resort, oameni de cre­a­ţie şi repre­zen­tanţi ai mediu­lui aca­de­mic.

Reporterul ZdG, Ghenadie Brega, nu este lăsat să intre la decernarea Premiului Național, transmite http://unimedia.info


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *