Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Consilierul Serghei Doina a plecat…

Consilierul Serghei Doina a plecat de la PSRM pentru a adera la partidul „Renaștere”, la care anterior s-au alăturat și alți socialiști

Consilierul municipal Serghei Doina, ales pe listele Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM),  aderă la Partidul „Renaștere-Возрождение”, condus de Serghei Mișin, fostul consilier prezindențial în perioada când președinte era Igor Dodon. Un anunț în acest sens a fost făcut de Serghei Doina pe pagina sa de Faceebok.

„Astăzi am luat o decizie deloc simplă, însă foarte importantă! M-am alăturat unui nou proiect, care sunt sigur că va conferi un nou impuls și o nouă dinamică dezvoltării R. Moldova!”, se arată în mesajul lui Serghei Doina.

Cei de la Renașterea au declarat că hotărârea este semnificativă pentru „renașterea capitalei și întregii Moldove”.

Plecările din PSRM

Deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat, pe 15 martie 2023, că pleacă din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și se va alătură „Mișcării pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”. A doua zi după acest anunț, Nesterovschi a fost observat la protestul organizat de „Mișcarea pentru Popor” în fața Parlamentului.

Ulterior, 10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat că părăsesc formațiunea și aderă la Mișcarea coordonată de Ilan Șor. În acest context, Vlad Batrîncea, a declarat că pe parcursul ultimelor 8-9 luni au avut loc mai multe tentative de corupere a membrilor PSRM pentru ca aceștia să părăsească partidul și să facă declarații în sprijinul unei alte formațiuni.

Pe 25 martie 2023, despre plecarea din PSRM a anunțat deputata Irina Lozovan. Aceasta, de asemenea, a declarat că se va alătură „Mișcării pentru Popor”. Peste câteva zile, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au anunțat pe 31 martie despre intenția de a crea o nouă formațiune politică cu „viziuni clare de stânga”.

Plecările au continuat și în aprilie, când șapte lideri locali, șase membri ai PSRM și un primar independent din raionul Ocnița, au anunțat că pleacă din PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”.

Pe 16 mai, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, chiar dacă anterior anunțaseră că vor să-și creeze o nouă formațiune politică, au anunțat că aderă la Partidul „Renaștere-Возрождение”.

Luni, 22 mai, deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski, care anterior au călătorit în Israel pentru a avea o întrevedere cu fugarul Ilan Șor, au anunțat că aderă la Partidul „Renaștere-Возрождение”.

Deputatul Alexandr Nesterovschi a declarat că el și Irina Lozovan, care au aderat și ei anterior la Partidul „Renaștere-Возрождение”, au fost aleși alături de Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski în echipa de conducere a formațiunii.

O zi mai târziu, pe 23 mai, deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat că președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, cinci primari din raion, dar și câțiva consilieri raionali au plecat și ei de la PSRM și s-au alăturat formațiunii politice „Renaștere-Возрождение”.

Ulterior, Președintele socialist al raionului Călărași, Ștefan Bolea, cercetat în cadrul unui dosar penal privind actele de corupție comise în cadrul Consiliului raional Călărași, a aderat și el la Partidul Renaștere.

Alexandr Suhodolski a menționat că Partidul „Renaștere-Возрождение” se pregătește pentru următoarele alegeri locale.