Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul Alexandr Nesterovschi pleacă din…

Deputatul Alexandr Nesterovschi pleacă din PSRM și anunță că se alătură „Mișcării pentru Popor”

Foto: Unimedia

Deputat Alexandr Nesterovschi a anunțat miercuri seara, 15 martie, că pleacă din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și se va alătură „Mișcării pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”. Nesterovschi a publicat pe pagina sa de Facebook documentul prin care anunță despre părăsirea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din 15 martie și a menționat că de astăzi va fi „deputat independent”.

„Am decis să părăsesc rândurile PSRM și facțiunea. Voi fi deputat independent în Parlament, dar, în același timp, începând de astăzi mă voi alătura „Mișcării pentru Popor”, voi deveni parte a acesteia și mă voi alătura solicitării acestei Mișcări Naționale față de Guvernul de a achita facturile tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru energia electrică, termică și gazele naturale pentru lunile de iarnă și voi participa activ la întrunirile acestei Mișcări”, a scris deputatul Alexandr Nesterovschi pe Facebook.

Nesterovschi susține că a luat această decizie deoarece „nu mai poate” să privească cum „poporul nostru este batjocorit și pensionarii sunt bătuți”.

„Ideologia socialiștilor are ca scop apărarea intereselor poporului și construirea unei societăți corecte, iar PSRM ar fi trebuit să fie liderul acestei lupte. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, dar eu nu pot să privesc dintr-o parte și să tac când poporul nostru este batjocorit, pensionarii sunt bătuți, nu pot să privesc cum oamenii luptă și să nu ies cu ei”, a declarat Alexandr Nesterovschi.

Alexandr Nesterovschi s-a implicat în politică alături de PCRM, la Bălți, dar în 2011 a părăsit partidul, spunând că „vrem să construim un partid fără păpuşari”. Imediat a aderat la PSRM, iar în ultimii ani a fost printre cei mai devotați sponsori ai formațiunii, donând peste 250 de mii de lei. În decembrie 2021, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) Alexandr Nesterovschi, care urma să se dueleze în turul doi al alegrilor pentru Primăria Bălți cu candidatul independent Nicolai Grigorișin, a anunțat că boicotează campania electorală. Nesterovschi s-a alăturat fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), în februarie 2022, după decesul deputatei fracțiunii BCS, Svetlana Căpățină.