Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   DOC/ Pro Moldova le solicită…

DOC Pro Moldova le solicită procurorilor să-i tragă la raspundere pe președintele Dodon, premierul Chicu și deputați ai PDM. Sesizarea depusă la PG

Membrii grupului parlamentar Pro Moldova susțin că au depus joi, 28 mai, o sesizare la Procuratura Generală prin care le solicită autorităților ca președintele R. Moldova Igor Dodon, premierul Ion Chicu, dar și deputați ai Partidului Demcrat să fie trași la răspundere „pentru acuzații false” în adresa deputaților Pro Moldova.

Nota emisă de Pro Moldova:

„PRO MOLDOVA respinge falsurile inițiate de președintele Dodon și promovate de exponenții majorității parlamentare PSRM-PDM și condamnă campania de denigrare și calomniere în adresa grupului parlamentar privind pretinsele acțiuni de corupție. 

Constatăm cu regret că, acuzațiile false sunt multiplicate și comunicate intensiv, pentru a distrage atenția cetățenilor și a opiniei publice de la problemele grave și dezastrul în care s-a pomenit Republica Moldova din cauza guvernării PDM-PSRM, gestionată de președintele Igor Dodon. 

„Am solicitat PG să inițieze un proces, cel puțin contravențional, și să tragă la răspundere juridică pe toți cei care vin cu injurii, calomnii și falsuri către PRO MOLDOVA. Solicităm tragerea la răspunderea a președintelui Igor Dodon, a prim-ministrului Ion Chicu, întreaga conducere și deputați ai PDM, care au venit cu falsuri grave la adresa PRO MOLDOVA. Noi nu mai tolerăm aceste minciuni. PRO MOLDOVA și deputații care s-au alăturat grupului parlamentar s-au disociat de acțiunile PDM absolut conștient și cu responsabilitate pentru funcția pe care o dețin, obținută prin votul cetățenilor”, a declarat Sergiu Sîrbu, deputat PRO MOLDOVA. 

Deputații PRO MOLDOVA sunt gata să se prezinte la Procuratură pentru a comunica adevăratele motive pentru care au părăsit fracțiunea PDM și a combate falsurile răspândite de conducerea Partidului Democrat și înalți demnitari de stat.

Totodată, PRO MOLDOVA a inițiat mai multe acțiuni în judecată în privința acestor calomnii, începând cu conducerea PDM, precum și a mai multor deputați PDM, care de săptămâni întregi nu încetează să prolifereze falsuri în adresa PRO MOLDOVA. 

A fost anunțată prima ședință de judecată ce ține de apărarea onoarei și demnității și dezmințirea informațiilor false. Toți cei care vor continua să vină cu falsuri la adresa PRO MOLDOVA cu privire la pretinse acțiuni de corupție vor fi atacați în judecată și în instituțiile de drept cu privire la calomnie”, a precizat Sîrbu.