Principală  —  Ştiri   —   Citiți joi în ZdG: Familia…

Citiți joi în ZdG: Familia principalului suspect în dosarul morții tinerei însărcinate, Ana-Maria și Marionetele lui Șor

Ediția a 16-a a Ziarului de Gardă din acest an conturează, la rubrica Dosar, portretul familiei principalului suspect în dosarul morții tinerei de 19 ani, însărcinată în luna a VI-a, Ana Maria. Fratele suspectului Gheorghe Cotorobai, Alexei Cotorobai, care, potrivit unei versiuni, ar fi cunoscut-o pe Ana Maria, este acuzat că ar fi omorât un copil de 10 luni acum 14 ani, iar socrul suspectului, potrivit RISE Moldova, ar fi abuzat sexual în repetate rânduri o fată de 10 ani. Tot în această ediție, la rubrica Reporter Special, citiți ce spun localnicii orașului Ialoveni despre aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană și ce temeri au aceștia în contextul referendumului constituțional care va avea loc la toamnă.

Marionete deputatului fugar Ilan Șor s-au reunit pe o scenă de la Moscova în contextul lansării noului Bloc Politic „Victorie”. Citiți la rubrica ANCHETĂ despre membrii sau președinții partidelor afiliate oligarhului Ilan Șor care au participat la eveniment, printre care se numără și deputata Marina Tauber, care a rămas fără imunitate parlamentară de nouă ori în ultimii șase ani, Vasile Bolea, fostul deputat socialist, care nega în 2023 că Ilan Șor ar avea vreo tangență cu partidul Renaștere pe care-l reprezintă, și bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, care, potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), are statut de învinuită în dosarul penal privind acceptarea finanțării ilegale a fostului partid politic „Șor”.  

„Prima acțiune a acestui bloc o vom vedea pe 9 mai, zi căreia Federația Rusă i-a dat o semnificație categoric distorsionată. Ziua de pomenire se va schimba într-un marș al forțelor antinaționale (…)”. Unii analiști politici, consultați de ZdG, consideră că odată cu crearea noului Bloc Politic „Victorie” a fost dat startul unei campanii de destabilizare a țării și că Ilan Șor se află „totalmente” în custodia serviciilor de la Moscova. Pentru mai multe detalii despre opinia experților privind crearea Blocului Politic „Victorie”, citiți la rubrica REALITATEA.

„Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, există probabilitatea ca trupele ruseşti să-şi intensifice operaţiunile ofensive actuale şi atacurile cu rachete şi drone în următoarele săptămâni pentru a profita de fereastra existentă până la sosirea ajutorului militar american și a exploata criza de arme din Ucraina”. Pentru mai multe detalii, despre previziunile alarmante ale unor jurnaliști și experți militari occidentali despre războiul din Ucraina, răsfoiți la rubrica RĂZBOI.

Citiți interviul cu interpretul Satoshi, pe numele său Vlad Sabajuc, la rubrica EXCLUSIV. În cadrul interviului, invitatul a vorbit despre noul său album „+373”, despre apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană și de ce numele său a apărut pe afișul unui concert la OrheiLand.

Acestea, dar și alte materiale jurnalistice pot fi citite mâine, în cea de-a 16-a ediție a Ziarului de Gardă din acest an.

Rubricile ediției:

ACTUAL: Dialogul Strategic Republica Moldova-SUA de la Washington: „Recentele serii de crize energetice le-am folosit ca oportunitate de a ne spori securitatea energetică”/ Dosarul Laundromat: Învinuit de pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii, după ce a emis o ordonanță de încasare a unei datorii de peste 7 miliarde de lei, judecătorul Garri Bivol a fost achitat de prima instanță/ Mai mulți membri ai trupei ruso-belaruse Bi-2 și familiile lor ar putea deveni cetățeni moldoveni. Cererile ar urma să fie examinate „prin prisma acordării cetățeniei în interesul R. Moldova”/ Detalii despre cariera și averea lui Victor Durbală, șeful de cabinet al ministrului Mediului, ajuns la Minister a doua zi după venirea lui Lazarencu, care va conduce Moldsilva

OPINII:
Victor Moșneag: Capcana Rusiei sau de ce NU cred că Șor este miza Moscovei pentru a prelua puterea la Chișinău

EDITORIAL: 
Alina Radu: Ana-Maria era să fie vie

Olga Bulat: Cele 10 porunci ale „războiului (NE)sfânt”

DOSAR: Familia principalului suspect în dosarul morții tinerei însărcinate, Ana-Maria: fratele – acuzat de omorul unui copil de 10 luni, socrul – judecat pentru abuzul sexual al unei fete de 10 ani

ANCHETĂ: Marionetele lui Șor și-au arătat fața pe o scenă din Moscova. Cine sunt oamenii din Blocul „Victorie”, care dorește „prietenie, colaborare, parteneriat cu Federația Rusă”

REALITATEA: „Federația Rusă l-a activat la maximum pe agentul său Ilan Șor”. Experți, despre crearea la Moscova a Blocului „Victorie”

CITITORUL DE GARDĂ: „Funcționarii care primesc salariile din banii plătiți de popor apără nu interesele poporului, dar interese private”

REPORTER SPECIAL: Despre aderarea la UE, cu localnicii din Ialoveni: între „În Europa e sărăcie și scumpete” și „Ce om sănătos la cap nu o să fie pentru Uniunea Europeană?”/ Percheziții „secrete” la MAE, cu implicarea PCCOCS și SIS

EXCLUSIV: „Artiștii nu au dreptul moral să dicteze opinii politice maselor”. Interviu cu interpretul Satoshi

UTIL: De la buletine la cărți de identitate, începând cu 2025: care vor fi diferențele

SĂNĂTATE: Profesorul universitar Gheorghe Ghidirim – o viață consacrată învățământului superior și științelor medicale, chirurgiei și sistemului de sănătate

RĂZBOI: Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă în primăvară – vară, iar Ucraina nu are arme

OAMENI: Sergiu Ciorchină, născut la Nisporeni, stabilit la Paris: „Toate lucrările mele artistice sunt, în esență, o reflecție a sufletului și a experiențelor zilnice pe care le-am avut de-a lungul vieții, începând din copilărie și până în prezent”