Principală  —  Ştiri   —   Avertizări meteorologice: Pe 8 ianuarie…

Avertizări meteorologice: Pe 8 ianuarie va ninge puternic

Sursa foto: Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că, în legatură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea R. Moldova, în următoarele zile se prevăd condiții complicate ale vremii.

Pe 8 ianuarie va ninge puternic, izolat va viscoli. Totodată, vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. Izolat, pe firele electrice și pe copaci se vor semnala depuneri de lapoviță. În zilele de 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s, iar pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică va scădea cu 10-15°C.

Instituirea în aceste zile a Codului portocaliu pe întreg teritoriul R. Moldova înseamnă că vom avea parte de condiţii meteorologice care prezintă pericol real pentru securitatea circulației rutiere. Instituirea Codului portocaliu mai înseamnă că sunt prognozate fenomene periculoase cu intensitate mare (vijelie, averse, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger, risc de inundaţii etc.), care pot influenţa negativ activităţile socio-economice şi pot cauza daune materiale şi victime omeneşti.