Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Năstase declară că România…

Andrei Năstase declară că România va susține un nou Guvern instalat la Chișinău, asumat de Platforma DA

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, declară că a fost asigurat de sprijinul României în privința instalării unui nou Guvern pro-european, asumat de Platforma DA. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă în care a enunțat rezultatele vizitei din statul vecin.

Săptămâna petrecută de mine la București a adus convingerea că un Guvern al Platformei DA va fi sprijinit pentru implementarea reformelor de care R. Moldova care atât de mare nevoie. M-am asigurat în detaliu că viitorul Guvern, pe care noi suntem pregătiți să ni-l asumăm, sprijinit de România și UE, va reuși să scoată R. Moldova din criza generalizată din care se află”, a declarat Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA a făcut un apel către toți deputații Parlamentului privind susținerea moțiunii de cenzură înaintate împotriva Guvernului Chicu.

Suntem obligați să renunțăm la pretexte, scuze, motive și orgolii. Singura soluție rezonabilă pe care o are R. Moldova este un Guvern pro-european capabil să livreze rezultate într-un timp foarte scurt. Acum domnilor deputați este rândul dvs. Vă îndemnăm să semnați moțiunea de cenzură a Platformei DA, să demiteți Guvernul Chicu și să instalați Guvernul pro-european asumat de Platforma DA”, a punctat Năstase.