Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorii R. Moldova în Canada,…

Ambasadorii R. Moldova în Canada, Austria și România au fost rechemați

Președintele Igor Dodon a semnat decretele cu privire la rechemarea mai multor ambasadori ai R. Moldova, iar decretele au fost publicate deja în Monitorul Oficial din 5 iunie.

Astfel, sunt rechemați următorii ambasadori:

  • Ala Beleavschi – ambasador al R. Moldova în Canada;
  • Victor Osipov – ambasador al R. Moldova în Republica Austria și în Republica Slovacă, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE și Reprezentant pe lângă Biroul Națiunilor Unite de la Viena;
  • Mihai Gribincea – ambasador al R. Moldova în România, în Muntenegru și Republica Serbia.

Ala Beleavschi a fost numită ambasador al R. Moldova în Canada în octombrie 2013. Anterior aceasta a activat în calitate de director al Departamentului cooperare bilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Victor Osipov a fost viceprim-ministru pentru reintegrare al R. Moldova în Guvernul Filat în perioada 25 septembrie 2009 – 14 ianuarie 2011 și în Guvernul Gaburici și Guvernul Streleț, în perioada 18 februarie 2015 – 20 ianuarie 2016. În mai 2017 a fost numit Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Austria, Reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă OSCE, Oficiul ONU și Organizațiile internaționale de la Viena.

Mihai Gribincea a fost numit în funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, printr-un decret al Președintelui Republicii Moldova, dl Nicolae Timofti, la 5 noiembrie 2015.

În noua ediție a Monitorului Oficial au fost publicate și decretele cu privire la numirea noilor ambasadori în Polonia, Bulgaria, Cehia, Portugalia, Letonia și Italia.