Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Agenţia de presă spaniolă EFE…

Agenţia de presă spaniolă EFE își suspendă activitatea în Rusia

Agenţia de presă EFE a decis să-şi suspende temporar, începând de sâmbătă, 5 martie, activitatea de informare în Rusia, drept consecinţă a aprobării unei noi legi care prevede pedepse cu până la 15 ani de închisoare pentru ceea ce autorităţile de la Moscova numesc „diseminare de informaţii false” cu privire la războiul din Ucraina, transmite Agerpres.

Decizia agenţiei spaniole vine după ce o serie de alte mijloace de informare în masă din întreaga lume au luat aceeaşi măsură – este cazul BBC, CNN, CBS sau Bloomberg – şi şi-au încetat temporar activitatea de informare în Rusia, în timp ce continuă să informeze din Ucraina şi alte locuri.

Preşedinta agenţiei EFE, Gabriela Canas, a criticat măsurile restrictive şi sancţiunile de ordin penal adoptate de autorităţile ruse. „Agenţia EFE deplânge profund acest atac extrem de grav la adresa libertăţii de exprimare; o încercare evidentă a Kremlinului de a ascunde adevărul opiniei publice”, a spus ea.

Este pentru prima dată din 1970, an în care EFE şi-a deschis un birou permanent la Moscova, când agenţia spaniolă se vede obligată să suspende activitatea jurnaliştilor săi acreditaţi în capitala rusă.