Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost pronunțată sentința de…

A fost pronunțată sentința de condamnare pe cazul bărbatului a cărui copil și-a împușcat mortal verișoara cu o armă pneumatică

Bărbatul a cărui copil și-a împușcat mortal verișoara de 7 ani cu arma pneumatică, deținută și păstrată ilegal de către tatăl său, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată marți, 15 august, de magistrații Judecătoriei Edineț.

„A-l recunoaşte vinovat de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.149 al.1 Cod Penal, aplicîndu-i pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 1 (unu) an.

În conformitate cu art.90 Cod Penal, se dispune neexecutarea pedepsei sub formă de închisoare (…) dacă el, în termenul de probațiune de 1 (unu) an, nu va săvârși o nouă infracţiune şi prin comportare exemplară va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat, obligîndu-l să nu-și schimbe domiciliul, fără consimțământul organului competent”, se arată în decizie.

Totodată, din contul inculpatului se va incasa suma de 8050 de lei în beneficiul statului cu titlu de cheltuieli judiciare suportate pe caz.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.

O copilă de 7 ani a fost împușcată din imprudență de verișorul ei în vârstă de 8 ani, au anunțat marți, 20 iunie, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„Astăzi în jurul orei 11:00, Poliția a fost sesizată despre faptul că o copilă de 7 ani a fost împușcată din imprudență de verișorul ei de 8 ani.

Preliminar, la fața locului, polițiștii au stabilit că minorii se aflau în grija bunicii și se jucau. La un moment dat băiatul a scos de sub patul părinților arma pneumatică și a îndreptat-o spre copilă cu intenția de a o speria, dar din greșeală a efectuat o împușcătură.

În urma traumelor primite, minora a decedat”, au precizat reprezentanții Poliției R. Moldova.

Polițiștii au stabilit că arma era deținută și păstrată ilegal de către tatăl băiatului.

Oamenii legii solicită tuturor cetățenilor ca la procurarea, deținerea, păstrarea, folosirea armelor să respecte cadrul legal, iar în situațiile în care nu posedă informațiile corespunzătoare, să apeleze la Poliție.