Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A fost arestat cel de-al…

A fost arestat cel de-al 12-lea inculpat în dosarul atacului terorist de la Crocus City Hall

Foto: serviciul de presă al tribunalelor din Moscova/ Telegram

Tribunalul de la Moscova l-a arestat pentru 26 de zile pe cel de-al 12-lea acuzat în cazul atacului terorist de la Crocus City Hall, cetățeanul tadjik Dzhumakhon Kurbonov, informează serviciul de presă al tribunalelor din Moscova.


Kurbonov, în vârstă de 21 de ani, a lucrat în Rusia în mod neoficial și a locuit într-un cămin din Moscova, notează Novaia Gazeta Europe.

Tânărul este acuzat de comiterea unui act terorist cu provocarea morții unei persoane, ca parte a unui grup organizat. Potrivit anchetei, acesta le-a furnizat complicilor atacului terorist mijloace de comunicare și bani pentru plata facturilor. Nu se știe pe ce se bazează această acuzație.

„Lui Kurbanov i-a fost atribuit rolul infracțional de a furniza bani pentru pregătirea unui act terorist, inclusiv prin punerea la dispoziția participanților la grupul organizat a mijloacelor de telecomunicații și plata sistematică a acestora”, a declarat instanța.

Atacul terorist de la „Crocus City Hall”, care a avut loc la Moscova pe 22 martie, s-a soldat cu 144 de morți și peste 550 de răniți. Anterior, tribunalul a arestat alte 11 persoane acuzate de organizarea atacului terorist. Printre acestea se numără patru presupuși autori, precum și fostul proprietar al mașinii cu care aceștia au călătorit.