Principală  —  Ştiri  —  Social   —   8 instituții medicale din capitală…

8 instituții medicale din capitală au primit bani din donațiile pe contul Primăriei pentru combaterea răspândirii COVID-19: Soldul rămas

Imagine-simbol

În opt insitituții medicale din capitală cu profil COVID au fost distribuite mijloace financiare acumulate în contul donațiilor pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus, deschis de Primăria Chișinău. Banii vor fi utilizați pentru procurarea echipamentelor medicale.

  • câte 250 mii lei – pentru AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Rîşcani, AMT Botanica;
  • 150 mii lei pentru – AMT Centru;
  • 100 mii lei pentru – IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfîntul Arhanghel Mihail”;
  • 100 mii lei pentru – IMSP Spitalul municipal nr.4;
  • 100 mii lei – IMSP Spitalul municipal nr.1.

Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate va beneficia de 50 mii lei pentru serviciile de transport a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Din aceste resurse financiare, instituțiile medicale vor achiziţiona medicamente, echipamente de protecție, mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc. Soldul rămas pe contul Primăriei Chişinău din donaţiile oferite de cetăţeni, la ora actuală, este de 573 mii lei și 50 de mii euro.

Dispoziție Primăria Chișinău

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 847 de cazuri. Alte 3 369 de victime s-au vindecat, iar 237 de persoane au decedat.