35 de olandezi la ZdG

Un grup de 35 de tineri olandezi au vizitat astăzi redacția ZdG, pentru a cunoaște activitatea unui grup de jurnaliști de investigație, despre starea corupției în R.Moldova, despre sinceritatea alegerii vectorului european, despre libertăți și lupte zilnice. Tinerii olandezi sunt viitori pedagogi și vor să cunoască mai bine realitățile de la hotarele cu UE, pentru lecțiile de europenism pe care le vor ține în fața copiilor. De aceea vizitează România, Republica Moldova, Ucraina.

Ziarul de Gardă este singura instituție de presă pe care grupul de tineri olandezi o vizitează în R.Moldova. Ei au ales ZdG deoarece au auzit despre investigațiile făcute în această redacție, media olandeză făcând unele referințe la activitatea ZdG.IMG_7561

În luna iunie redacția ZdG a fost vizitat de către ministrul Afa­ce­ri­lor Externe al Rega­tu­lui Ţări­lor de Jos, Bert Koen­ders, ţară care, în pre­zent, deţine Preşe­dinţia Uniu­nii Euro­pene. La acel moment, de asemenea, ZdG a fost singura instituție de presă vizitată de oficialul olandez.

Menționăm de asemenea, că ZdG, pe parcursul celor 12 ani de activitate, a beneficiat de suportul unor organizații olandeze, inclusiv Free Press Unlimited și Ambasada Olandei la București.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *