Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) 3 deputați, 3 magistrați…

(VIDEO) 3 deputați, 3 magistrați și 3 procurori au fost scoși de sub lupa CNI

Deputații Lidia Lupu, Iurie Leancă și Lilian Carp, magistrații Petru Triboi, președinte al Judecătoriei Nisporeni, Ecaterina Buzu de la Judecătoria Orhei și Dumitru Pușca de la Curea de Apel Bălți, dar și procurorii Tamara Cojocaru, Alina Gîrla și Alexandru Cladco din cadrul Procuraturii Generale au fost scoși de sub controlul Comisiei Naţionale de Integritate.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 5 mai, când au fost examinate rezultatele controlului privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietăților. Potrivit membrilor comisiei, în privința acestora nu s-au constatat încălcări.

În cazul deputatei Lidia Lupu, s-a constatat că aceasta nu a declarat mai multe bunuri și anume: un venit de 11 mii de lei al soțului de la întreprinderea muncipală SA Fabrica de Brânzeturi din Soroca, un bun mobil, anul fabricării 1992, opt conturi bancare, dintre care sunt și salariale, cu rulaj de zero lei și cota-parte la două întreprinderi ale sale și cota-parte la cinci întreprinderi ale soțului. „Deputata a comunicat CNI că nu locuiește cu soțul de mai mulți ani de zile, dar nu a fost prezentată nicio o cerere de divorț”, a declarat Sergiu Roșca, raportorul CNI pe acest caz.

Sursa Video: www.ZdG.md