Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   23 de milioane de euro,…

23 de milioane de euro, oferiți ca împrumut R. Moldova pentru reabilitarea coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari

Imagine-simbol Sursa foto: Facebook/ Calea Ferată din Moldova

Coridorul feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari va fi reabilitat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care va acorda un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 4 octombrie, ratificarea unui Acord în acest sens.

Coridorul feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari are o lungime de 446 de km. Mijloacele financiare pentru reabilitarea acestuia urmează a fi distribuite în două tranșe a câte 12 și, respectiv, 11 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat emis de executiv, banii vor fi folosiți pentru schimbarea traverselor, a șinelor și a balastului la porțiunile critice. 

Implementarea proiectului are scopul de a spori gradul de siguranță în traficul feroviar, majorarea vitezei de circulație a trenurilor de pasageri și a celor marfare și va contribui la reducerea timpului de rotație a trenurilor.